WATCHING OUT NIEUWSBRIEF - AUGUSTUS 2015

Beste vrienden en donateurs,

Ons inspectieteam is net terug uit Turkije waar we veetransporten hebben gecontroleerd aan de Bulgaarse grens. We zijn ontdaan, teleurgesteld en kwaad teruggekomen. Er is maar weinig veranderd ten opzichte van vijf jaar terug. We hebben wel een paar kleine stappen bereikt maar nog steeds staan er dagelijks tientallen veetransporten uren tot dagenlang in de brandende zon te wachten tot ze Turkije in mogen.

Het is intens heet (35-40°C), nergens schaduw te bekennen en er is één lullig waterslangetje om meer dan duizend dorstige dieren water te geven. De watersystemen in de trucks werken vaak niet goed, zijn extreem smerig of staan helemaal uit. Bijna alle trucks zijn overbeladen en de rust- en reistijden voor de dieren worden aan de laars gelapt.


Ons team heeft de chauffeurs ter plekke opgedragen de dieren water en voer te geven, de watersystemen schoon te maken en de ventilatoren aan te zetten.


Een aantal transporten hebben we gevolgd tot aan de eindbestemming, waaronder een transport met een dode drachtige koe aan boord, een transport met een gewonde stier en een extreem overbeladen en smerig transport zonder toegangsdeuren. Toegangsdeuren zijn heel belangrijk om de dieren water en voer te kunnen geven.


We hebben alle overtredingen en misstanden uitgebreid gedocumenteerd. Samen met de inspectieteams van de AWF/TSB bereiden we ons nu voor op grote stappen. Dit keer nemen we in ieder geval geen genoegen met beloftes. We willen concrete verbeteringen zien. De dieren hebben lang genoeg gewacht. Binnenkort vertellen we u meer over onze plannen.

We beloven u dat wij er alles aan doen om dit dierenleed aan de Turks-Bulgaarse grens te stoppen. Maar dit is niet makkelijk, er wordt immers groot geld verdiend aan de veetransporten naar Turkije. Help ons daarom mee in onze strijd. We hebben uw steun nu harder nodig dan ooit!


Deze nieuwsbrief is gesponsord door
Amsterdam House Hotel
www.amsterdamhouse.com

Als u zich wilt uitschrijven voor deze nieuwsbrief klik hier