GOED NIEUWSBRIEF - SEPTEMBER 2015

Beste vrienden en sympathisanten,

Het verbeteren van dierenwelzijn bij veetransporten is één van onze prioriteiten. We staan bij grensovergangen, controleren exportverzamelplaatsen en volgen wanneer nodig veetransporten tot aan de eindbestemming. Ook leiden we agenten in verschillende EU-landen op zodat veetransporten beter gecontroleerd worden en misstanden internationaal worden aangepakt. Met deze nieuwsbrief willen we u graag op de hoogte brengen van kleine én grote verbeteringen die we, mede dankzij uw steun, hebben bereikt!

Boete voor kalverentransport Hefter na klacht EonA/AWF


Afgelopen mei controleerde ons team een truck met jonge Litouwse kalveren, van de Duitse firma Hefter, bij een rustplaats in Polen. We constateerden dat de kalveren in strijd met de wet niet werden uitgeladen om te rusten, te drinken en te eten, maar negen uur lang in de stilstaande truck moesten blijven. Hierna reedt de truck verder naar zijn eindbestemming: een kalverenmesterij in België. EonA/AWF stuurde direct een klacht naar de Duitse en Belgische autoriteiten. Deze klacht leidde uiteindelijk tot een veroordeling van de firma Hefter! Lees meer

‘Meet and greet’ met EonA en Jo-Anne McArthur!


Op 12 oktober draait de film 'The Ghosts in our Machine', van de fantastische Canadese dierfotografe en onze vriendin Jo-Anne McArthur in het theater LantarenVenster in Rotterdam. Uiteraard is ons team aanwezig om Jo-Anne hartelijk te ontvangen. We willen graag van deze gelegenheid gebruik maken om ook onze donateurs en sympathisanten persoonlijk te ontmoeten. U bent dan ook van harte uitgenodigd om samen met ons de film te bekijken en een drankje te doen!

Datum en tijd: maandag 12 oktober, 19:00
Locatie: Theater LantarenVenster Rotterdam
Klik hier voor meer informatie

Eyes on Animals gaat training geven aan Poolse agenten


Na ruim 1000 Hongaarse, Franse, Bulgaarse en Belgische politieagenten te hebben getraind, gaat Eyes on Animals deze herfst training geven aan agenten in Polen. In totaal zullen in ieder geval 60 Poolse agenten worden opgeleid om veetransporten te controleren. Waarschijnlijk worden dit er nog meer. Een training bestaat uit een theoretisch en praktisch gedeelte. Eerst leren de agenten de wettelijke dierenwelzijnseisen voor veetransporten. Vervolgens gaan ze samen met onze inspecteurs de snelweg op om veetransporten te controleren.

Trainingen in Polen zijn hard nodig. Regelmatig ziet Eyes on Animals trucks uit Polen die overbeladen zijn, geen water bij zich hebben of de reistijd overschrijden. Door de agenten goed op te leiden, kunnen we dit soort misstanden verminderen.

Verbeteringen bij exportverzamelplaats in Polen


Deze zomer brachten wij een onaangekondigd bezoek aan een exportverzamelplaats voor kalveren in Polen. Jonge kalveren zijn erg kwetsbaar omdat hun immuunsysteem nog onvoldoende ontwikkeld is. Eyes on Animals keurt het transport van jonge kalveren daarom sterk af. Desalniettemin maakte de verzamelplaats een acceptabele indruk. De eigenaar was vriendelijk, liet ons overal toe en beantwoorde al onze vragen. De kalveren, voornamelijk afkomstig uit Litouwen en Polen, hadden voldoende ruime, volop stro en de luchtkwaliteit was goed. Wel constateerde we dat niet alle kalveren voldoende melk kregen en bij het verplaatsen soms aan hun staart werden vastgepakt. De directeur nam onze zorgen serieus en liet weten dat hij hier werk van ging maken. Ook berichtte hij ons enkele weken later dat hij op ons advies bij extreme hitte minder kalveren per truck laadt. We waarderen zijn open houding en zijn blij met deze kleine stappen.

Eyes on Animals helpt bij publicatie over dierenwelzijn bij pluimveetransport


In het tijdschrift 'The Poultry Site' is recent een zeer interessant artikel gepubliceerd over het welzijn van pluimvee tijdens transport. Wij zijn geïnterviewd voor dit artikel en onze inspectie-foto’s zijn gebruikt. Publicaties als deze zijn zeer belangrijk om meer bewustzijn te creëren bij de pluimvee-industrie en ervoor te zorgen dat er écht dingen veranderen. Lees het artikel ‘Welfare of poultry’ hier.

Zonder uw hulp zouden wij ons inspectiewerk niet kunnen doen. Steun ons daarom met een bijdrage. Iedere gift, groot of klein, is hard nodig en zeer welkom! 


Deze nieuwsbrief is gesponsord door
Amsterdam House Hotel
www.amsterdamhouse.com

Als u zich wilt uitschrijven voor deze nieuwsbrief klik hier